Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

6 maj, 2022 |

Vi deltar på Yrkes-SM 10-12 maj – Sveriges jobbigaste evenemang!

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Tillsammans med Fastighetsbranschens utbildningsnämnd, Vöfab, Schneider Electric och en gymnasieskola deltar vi som utställare och presenterar yrket ”Fastighetstekniker”.

Yrkes-SM genomförs på Arenastaden i Växjö den 10–12 maj 2022. Under tre intensiva dagar kommer yrkesskickliga ungdomar från ett 60-tal olika yrken att tävla mot varandra. Tillsammans med Fastighetsbranschens utbildningsnämnd*, Vöfab, Schneider Electric och en gymnasieskola deltar vi som utställare och presenterar yrket ”Fastighetstekniker”.

Som kommunalt bolag, tillsammans med Vöfab, får vi möjligheten att synas som representant för fastighetsbranschen i Växjö vilket är väldigt positivt för våra framtida rekryteringsbehov.

"Genom att delta på Yrkes-SM får vi möjligheten att visa vad fastighetsbranschens yrken innebär och förhoppningsvis attrahera fler unga att söka sig till vår bransch", kommenterar Jimmy Stark, chef för drift och service på Växjöbostäder.

Yrkes-SM räknar med ca 15.000 besökare och eventet hålls på större delen av hela Arenastaden.

Arrangörer är Worldskills Sweden, Region Kronoberg och Växjö kommun.

Kort om Yrkes-SM

På Yrkes-SM i Växjö finns möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. En helt unik chans att få information och inspiration inför sitt framtida studie- och yrkesval. Du kan på nära håll följa när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln inom en rad olika yrken.

Mer information om deltagare, program med mera hittar du på webbplatsen för Yrkes-SM.

> Yrkes-SM (länk till extern webbplats) 

*Fastighetsbranschens utbildningsnämnd

Växjöbostäder är medlem i rådet Utbildning och yrkesrådet för Fastighetsbranschens utbildningsnämnd (FastUn). I rådet diskuteras utbildnings-/kompetensinsatser för kommande yrkesutbildningar och vi medverkar som arbetsgivare och lämnar vår syn på kommande behov på arbetsmarknaden.

  • Google+