Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

4 feb, 2020 | Nyheter | För ett bättre boende |

Två ton kläder och skor insamlade

I samarbete med vår avfallsentreprenör Suez, SSAM och SSAMs samarbetspartner Human Bridge har det sedan i november funnits klädboxar i tre av våra bostadskvarter. Under dessa tre månader har totalt två ton textilier samlats in!

I november placerades boxarna ut som ett försök att hitta nya sätt att förbättra avfallshanteringen. Perioden har nu utvärderats och det har fungerat mycket bra. Totalt har två ton textilier samlats in! Vi har därför beslutat att fortsätta med insamlingen på samma sätt. På kv Själakoret, Alabastern och Forskaren finns boxar uppställda utanför miljöhusen där våra hyresgäster kan slänga förbrukade kläder och skor. Dessa tas sedan omhand av Human Bridge.

För hyresgäster som bor i våra andra områden kan material för återbruk lämnas på återvinningsstationer, återvinningscentraler eller direkt till välgörenhetsorganisationer. 

Klädboxarna hittar du på Norr (Håkan Sjögrens väg 2A – vid miljöhuset) på Araby (Hjalmar Petris väg 2 – vid miljöhuset vid höghuset) och på Campus (vid miljöhuset vid parkering mellan P G Vejdes väg 9 och 15).


Human Bridge

Insamlad textil går till människor som lever i fattigdom, är på flykt från krig och oroligheter eller till försäljning för att finansiera Human Bridges biståndsinsatser som består i att samla in, rekonditionera och skicka ut sjukvårdsutrustning som användas där behoven är stora, främst i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

Läs gärna mer om vad som händer med insamlade kläder och skor

 > Vad händer med insamlade textilier (länk till Human Bridge, öppnas i nytt fönster)

  • Google+