Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

29 nov, 2019 | Nyheter |

Samarbete om brandssäkerhetsarbete

Tillsammans med Vidingehem och Värends Räddningstjänst har vi inlett ett samarbete för att stärka kommunikationen om förebyggande brandskydd. Desto fler av våra hyresgäster som tillägnar sig kunskap om hur man förhindrar bränder, desto tryggare blir det för alla som bor i flerfamiljshus. 

Under december ökar antalet bränder med 40 procent jämfört med övriga månader på året. En stor del av bostadsbränderna är orsakade av levande ljus och torrkokning. I december kommer vi därför att publicera inlägg på våra sociala medier och uppmärksamma de vanligaste brandriskerna och vikten av att testa sin brandvarnare. Om du som hyresgäst inte själv har möjlighet att testa din brandvarnare är du välkommen att ringa till vårt kundcenter så kan en av våra fastighetsarbetare hjälpa dig med det. Här kan du läsa mer om hur du kontrollerar din brandvarnare.

Bilderna vi använder är hämtade från kampanjen Aktiv mot brand, ett samarbete mellan myndigheter, försäkrings-, bostads- och brandskyddsbranschen samt kommunernas räddningstjänster.


På Värends Räddningstjänst webbplats (vrtj.se) hittar du bra och förebyggande information om brandsäkerhet i ditt hem:

>> Brandsäkert hemma (länk till vrtj.se, öppnas i nytt fönster)

  • Google+