Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

25 apr, 2022 | Nyheter |

Nu kan våra hyresgäster få paketleveranser nästan ända hem till dörren

Nu kan det bli bekvämare att ta emot paketleveranser för våra hyresgäster. I ett pilotprojekt tillsammans med PostNord ska vi testa paketboxar i några av våra bostadsområden. Redan under nästa vecka kommer boxarna att vara på plats.

I ett pilotprojekt tillsammans med PostNord placerar vi paketboxar i 12 av våra bostadsområden. Paketboxarna kan användas av våra hyresgäster, men även av allmänheten och är ett komplement till de fysiska utlämningsställena. De kommer att placeras utomhus och behöver varken markinstallation, fiber eller el. Under vecka 17 kommer boxarna att ställas på plats.

Boxarna innebär ett mer hållbart leveranssätt. Genom att samordna transporter till ett och samma ställe så minskar transporterna vilket ger minskade koldioxidutsläpp. Att erbjuda bostadsnära pakethämtning ger också minskade koldioxidutsläpp genom att man kan gå eller ta cykeln till boxen.

"I vårt arbete för att nå målen i Hållbara Växjö 2030 ser vi paketboxarna som en del i att minska bilberoendet för hyresgästerna. Vi hoppas kunna bidra till minskade utsläpp och att hyresgästerna i utvalda områden, och även andra som rör sig i dessa områden, ser en möjlighet i att kunna promenera eller cykla för att hämta sitt paket. Vi ser det också som en bekväm tjänst som kan underlätta i vardagen", säger Charlotte Byström, projektledare för pilotprojektet.

Växjöbostäder upplåter markytan och PostNord står för hårdvara, drift och underhåll. Boxarna placeras i utkanten av områdena vilket leder till mindre trafik i området om fler väljer box framför hemleverans.

PostNords paketboxar finns tidigare på bland annat Campus i Växjö. Innan slutet av 2022 är planen att tillhandhålla boxar i Sveriges 30 största städer samt i glesbygd, skriver Postnord på sin hemsida.

Mer information om i vilka områden boxarna placeras och hur det fungerar

Här kan du läsa mer om hur det går till samt i vilka områden som paketboxarna kommer att installeras:

Läs mer om Paketboxar i våra områden.

  • Google+