Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

11 jun, 2021 | Nyheter | För ett bättre boende | Aktiviteter |

Miljöhjältar räddar miljöhusen i sommar

”Många vuxna är ganska dåliga på att sopsortera…därför behöver vi din hjälp!” Så lyder budskapet i den pågående rekryteringskampanjen av Miljöhjältar.

Under vecka 24 drar aktiviteten Miljöhjältar igång i våra bostadsområden. Under tre veckor kommer sommarlovslediga barn i åldrarna 8-12 år att hålla koll på att det är ordning och reda i våra miljöhus och att avfallet sorteras på rätt sätt.

Barnen som deltar kallar vi för "Miljöhjältar". De blir ansvariga för varsitt miljöhus där de kontrollerar ordningen och räknar saker som blivit felsorterade. Allt förs upp på en tavla i varje Miljöhus och husen rankas varje vecka. Resultaten kommuniceras ut till hyresgästerna via våra sociala medier.

Känner du någon som är 8 till 12 år som bor på Alabastern, Täljstenen, Kråkan eller Romalyckan? I vårt anmälningsformulär finns tidpunkter och i vilka av våra områden Miljöhjältarna kommer att hålla till. Anmälan gör du här >>

Ringar på vattnet

Aktiviteten kommer vara väl synlig i våra bostadsområden. Affischer i områdena och på dörrarna till miljöhusen och beachflaggor signalerar att Miljöhjältarna är på plats och dessutom får varje Miljöhjälte en exklusiv t-shirt. Förhoppningen är att ALLA hyresgäster uppmärksammar aktiviteten och därmed sina egna sorteringsvanor.

Vi jobbar med parollen ”Ingen kan göra allt – men alla kan göra något” samt logotypen ”Alla vinner när du återvinner” från Förpacknings- och tidningsinsamling www.ftiab.se (länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Aktiviteten är en del av Växjöbostäders hållbarhetsarbete och ingår i Hållbara Växjö 2030.


Info om Corona: Växjöbostäder följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och tar löpande beslut om åtgärder. Om du har symptom som snuva, hosta eller feber (även milda) måste du stanna hemma och låta bli att träffa andra människor.

  • Google+