Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

13 jun, 2022 | Nyheter | Aktiviteter | För ett bättre boende |

Kvartersmusik 2022 - på din gård i sommar?

Succén är tillbaka – Musik i Syd och Växjöbostäder presenterar Kvartersmusik. Genom musik sprider vi glädje och gemenskap i våra bostadskvarter!  

Kvartersmusiken (som tidigare gick under namnet Gårdsmusik) startade för att sprida glädje och en känsla av gemenskap under pandemin 2020 och 2021. Det blev så uppskattat av de boende – och de gäster som lockats av tonerna – att vi gör om det i år igen.

Nytt för i år är att våra hyresgäster har fått möjlighet att önska plats för Kvartersmusiken. Kanske kommer vi till just din gård i sommar? Välkommen att njuta av någon av nedanstående artister på tolv adresser i sommar. 


Musica Vitae

Växjös stolthet: Kammarmusikorkestern Musica Vitae har spelat runt hela världen. Det är intimt, nära, storslaget, färgsprakande och dramatiskt – och nu kommer de till ditt kvarter. 

Fredag 17 juni
13:30 Romalyckan – Furutåvägen 27A, vid stora gräsmattan 
15:00 Lekmensgärdet – Pär Lagerkvists väg 13D, på gräsytan   
17:00 Annæ Gärde – Lektorsvägen 3, baksidan på gräsytan


Folkdivizjon 

Malmöbaserade Folkdivizjon bildades 2018 för att spela Klezmer – och sprida glädje. Ett sväng som är svårt att sitta stilla till utlovas. 

Söndag 24 juli 
13:30 Saturnus – Wieselgrensgatan 5A 
15:00 Ringsberg – Flintvägen 5A 
17:00 Arken – Serafimervägen 3A 


Vågspel

En virvlande blandning av lek och allvar. Musiken är både egenskriven och traditionell. Alice Klint och Kristin Kennemark kommer de till Växjö för att spela såväl partypolskor som förtrollande melodier. 

Tisdag 26 juli 
13:30 Lassaskog – Seminarievägen 43  
15:00 Täljstenen – Hjalmar Petris väg 15, stora gräsmattan vid kvarterslokalen 
17:00 Själakoret – Kristina Nilsons väg 7, stora gräsmattan innanför


Makross

Jazzkvartetten som formar sin musik tillsammans. Med ett stort mått nyfikenhet och stor kärlek till musiken utforskar de olika uttryck och format. Målet är den magiska musikaliska kontakten med publiken. 

Fredag 5 augusti - inställt på grund av regn
13:30 Domprostmossen – Södra Ringvägen 35B 
15:00 Vallen – Sjövallavägen 18 
17:00 Sågverket – Toftasjövägen 197

 


Kvartersmusik gick tidigare under namnet Gårdsmusik och är ett samarbete mellan Växjöbostäder och Musik i Syd www.musikisyd.se. Syftet är att genom musik - sprida glädje och gemenskap i våra bostadskvarter. 

  • Google+