Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

24 jun, 2020 | Nyheter |

Den 8 september blir ditt tv-utbud helt digitalt

Nu moderniserar Com Hem tv-erbjudandet till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september 2020 övergår de till att sända tv-kanaler med bättre kvalitet helt digitalt och de analoga kanalerna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) utgår.

I och med tv-digitaliseringen skapar Com Hem även förutsättningarna för framtidens streaming och play-tjänster. Du får ett nytt tv-utbud och tillgång till tjänsten Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler i ditt digitala grundutbud på din mobil, surfplatta eller dator.

Byt till digital-tv redan idag

Idag tittar många redan digitalt och behöver inte göra någon ändring. Vill du veta redan idag om du tittar digitalt kan du leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Om du fortfarande tittar på analoga tv-sändningar behöver du byta till digital-tv. Det görs oftast genom att ändra källan på din tv med hjälp av fjärrkontrollen. Eftersom tv-apparater fungerar olika, är det enklast för dig att läsa din bruksanvisning eller kontakta din tv-tillverkare eller tv-återförsäljare direkt om du har frågor om hur du ställer om just din tv.

Information om hur du redan nu kan ändra din tv till digital-tv (pdf,1 MB, öppnas i nytt fönster)

På Com Hems webbplats finns tydliga instruktioner hur du ställer in din tv.

> Snart blir ditt tv-utbud helt digitalt (länk till Com Hems webbplats, öppnas i nytt fönster)

Om din tv inte visar digital-tv

I bruksanvisningen till din tv kan du få information om du kan ställa in digital-tv. Du kan även sök efter din tv på www.comhem.se/kolla-din-tv. Om du har testat att byta källa och göra en kanalsökning men inte får in digital-tv kan din tv vara för gammal, då behöver du komplettera med en digitalbox för att se digital-tv.

Beställ digitalbox – så gör du

Om din tv är för gammal behöver du byta till en nyare eller komplettera med en digitalbox. Digitalboxen beställer du, utan kostnad, genom oss på Växjöbostäder. Skicka e-post till info@vaxjobostader.se eller ring Kundcenter på 0470-59 90 00. Ange din adress och ett mobilnummer för paketavisering. Digitalboxen skickas sedan till ditt närmsta utlämningsställe.

Tips! Behöver du en box? Beställ den så snart som möjligt så att du hinner få den i god tid.

Hur vet jag om jag tittar analogt?

Ser du en informationstext på dina kanaler från mitten av augusti tittar du analogt och behöver ändra inställningar så att den försvinner.

Har du frågor?

Har du frågor om digital-tv, kanalutbud eller ditt tv-abonnemang kontaktar du kundservice på Com Hem, telefon 90 222.

Du kan även läsa mer på Com Hems webbplats www.comhem.se/digitalisering. Observera att under rubriken Har du en äldre tv, om hur du beställer en digitalbox, inte gäller för dig som är hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Se info ovan Beställ digitalbox - så gör du, för instruktioner.

Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan de analoga kanalerna utgår den 8 september.

  • Google+