Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

4 nov, 2019 | Nyheter |

Boxar för insamling av kläder och skor

Att skänka kläder till en klädinsamling är ett bra sätt att ta tillvara på kläder som kanske blivit för små eller för stora eller som du helt enkelt har tröttnat på.

I samarbete med vår avfallsentreprenör Suez, SSAM och SSAMs samarbetspartner Human Bridge har vi placerat klädboxar i tre av våra bostadskvarter. 

– Vi på SSAM tycker att det här är ett jättespännande försök. Vi behöver hitta många nya lösningar för att minska avfallsmängderna och bli bättre på att ta hand om våra resurser. Det här är ett spännande initiativ där man riktar in sig på Växjöbostäders lägenhetsbestånd, säger Anders Lundgren, verksamhetsutvecklare inom cirkulär ekonomi på SSAM.

I klädboxen kan du lägga begagnade kläder, underkläder, sängkläder, handdukar, hushållstextilier, skor (endast hela och om möjligt i par och hopknutna), hattar, filtar, handväskor, bälten, accessoarer. Det du lämnar in ska vara helt, rent och förslutet i en påse/kasse.

Boxarna kommer att vara på plats under tre månader. Välkommen till våra återvinningsplatser:

  • ​Norr: Håkan Sjögrens väg 2A – vid miljöhuset
  • Araby: Hjalmar Petris väg 2 – vid miljöhuset vid höghuset
  • Campus: Vid miljöhuset vid parkering mellan P G Vejdes väg 9 och 15

Insamlad textil går till människor som lever i fattigdom, är på flykt från krig och oroligheter eller till försäljning för att finansiera Human Bridges biståndsinsatser som består i att samla in, rekonditionera och skicka ut sjukvårdsutrustning som användas där behoven är stora, främst i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern. Läs gärna mer om Human Bridge och deras arbete på www.humanbridge.se

  • Google+