Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

7 okt, 2019 | Nyheter |

Bostadskön till seniorboende öppnas upp för omsorgstagare - Pressmeddelande

Växjöbostäder kommer att erbjuda varannan lägenhet i seniorbostadskön till omsorgstagare, vid omflyttning. Detta erbjudande är en överenskommelse med omsorgsförvaltningen och gäller från 1 november, där en utvärdering kring utfall och rutiner kommer att ske under hösten 2020.

– Det är en bra lösning för att kunna erbjuda fler alternativ till särskilt boende, en tillgänglig servicenära bostad i våra bestånd. Våra seniorbostäder öppnas nu upp för omsorgen, och vi följer med stort intresse resultatet av detta, säger Rene Jaramillo, ordförande i Växjöbostäder.

– Från omsorgens sida är vi väldigt glada att Växjöbostäder gör det möjligt för vissa utsatta äldre att få förtur i seniorbostadskön. Det ger oss möjligheter att få fler trygga och nöjda omsorgstagare, förklarar Ulf Hedin, ordförande i Omsorgsnämnden.

Omsorgsförvaltningen är ansvariga för att utifrån fastställda behovskriterier matcha aktuell och intresserad hyresgäst till lägenheten och avtal skrivs därefter med Växjöbostäder. Anvisade hyresgäster ska uppfylla samma krav, som gäller för samtliga hyresgäster hos Växjöbostäder, när det gäller ekonomiska förutsättningar m.m.

För mer information kontakta:
Rene Jaramillo, Ordförande Växjöbostäder, tel. 073-529 52 32
Ulf Hedin, Ordförande Omsorgsnämnden, tel. 073-368 70 50
 

  • Google+